Salses

All i oli suau

L'all i oli és un companatge típic de la cuina mallorquina, boníssim per prendre amb un poc de pa, però també per cuinar serveix per gratinar multitud de plats. Aquesta no és la típica recepta d'all i oli, sinó que és més suau, ja que du llet en lloc d'ou.
Ingredients
* 1/2 tassó de llet
* 2 alls
* 1 raig d'oli d'oliva verge
* Sal
* Prebe bo (opcional)
* Oli de gira-sol




Primer hem de picar els alls. Dins el pot del túrmix posam la llet, l'all, el raig d'oli d'oliva, un poc de sal i prebe bo. Passam el túrmix una estona, a continuació anam incorporant un petit raig d'oli de gira-sol de forma contínua mentre seguim batent. Veurem que la mescla es va fent més espessa, quan tengui la consistència desitjada ja està llest.

 
 ___________________________________________________


Salsa vinagreta de mel

Aquesta salsa és idònia per ensalades, verdures i formatges, donant un toc dolç i avinagrat als plats que més ens agraden.

Ingredients
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de mostassa

Mesclam els ingredients fins a obtenir una salsa homogènia.




_____________________________________________________________________________________

Salsa de iogurt

La salsa de iogurt  és idònia per acompanyar frits, sobre tot les verdures en tempura són delicioses amb aquesta salsa. Aquesta recepta la vaig treure d'un llibre de cuina vegetariana, també hi ha altres modalitats que incorporen cogombre en lloc de ceba, els dos ingredients es poden ajuntar en la mateixa salsa.

Ingredients
- 1 iogurt natural edulcorat
- 1/2 culleradeta de comí en gra
- 1/2 culleradeta de coriandre en gra
- 2 cullerades d'herba sana o menta seca
- 1/2 ceba ratllada
- 1/2 cogombre ratllat (opcional)
- oli d'oliva verge
- sal
- prebe bo


Amb un morter picam la menta, el comí i el coriandre. Ho afegim al iogurt, juntament amb els altres ingredients, ho mesclam tot per a obtenir una massa lleugera i homogènia. Ho reservam a la gelera durant una hora. Llesta per degustar!

_______________________________________________________________________________

Salsa pesto

La salsa pesto es un buen aliño para varios platos como ensaladas, sopas, pasta  y carne.


Ingredientes
- 50 gr de albahaca fresca
- 4 cucharadas de aceite de oliva virgen
- 1 puñado de piñones
- 50 gr de queso parmesano rallado
- 1 ajo
- Sal
- Pimienta



Lavamos las hojas de albahaca y las trinchamos. Mezclamos todos los ingredientes en la batidora y lo mezclamos hasta que quede una masa homogénea y líquida. Lista para servir!