dijous, 31 de desembre del 2015

Bon any! Torró de nata i fruites confitades



Despedim l'any amb un altre torró que té uns colors molt nadalencs, el de nata amb fruites confitades. La base és molt semblant al de nata i anous, i la recepta és de El Forner d'Alella. Animau-vos a fer-lo, és fàcil i queda molt bonic.

Ingredients (per 2 barres de torró)

450 gr ametlla crua molta
450 gr sucre en pols
200 ml nata per muntar
60 gr llet en pols
Carabassat vermell i verd
Cireres confitades

Passes

1- Primer hem de preparar les caixes de torró de cartró o de fusta -a Palma en podeu trobar a Lluch- (també podem emprar un tupper rectangular) i paper vegetal tallat a la mesura i que dóni per doblegar i tapar la barra de torró.
2-  A una cassola posam la nata, el sucre i la llet en pols, a foc baix sense deixar de remoure, fins que quedi una massa homogènia. 
3- Treim la cassola del foc i hi agregam l'ametlla crua molta. Remenam bé i ho deixam refredar.
4- Quan la massa és freda la posam sobre una superfície. És una mica aferradissa, per això l'hem d'amassar una estona fins que sigui més compacta, com plastilina. Ara hi agregam el carabassat verd i vermell tallat en bocinets i ho integram dins la massa.
5- Separam en dos blocs. Posam la massa dins la caixa de torró amb el paper vegetal i la premem bé perquè quedi compacta i arribi als cantons. Decoram amb 3 o 4 cireres confitades. La tapam amb el paper (fent 4 plecs) i l'aplanem amb un allisador de fondant o altre element que ens serveixi. 
5- Deixam la barra a temperatura ambient durant tres dies. Ja estarà llesta per menjar. Si la volem reservar més temps és millor guardar-la embolicada amb paper film a la gelera.
Bon any nou!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada