diumenge, 14 d’octubre del 2012

Pumkin & Cinnamon Streusel Cake

































Ja tornam a ser a 15! Aquest mes des dels Fogons ens proposen fer una recepta amb carabassa, un dels ingredients característics de la tardor que ja hem encetat. La carabassa és tan versàlit, es pot emprar per multitud de plats dolços i salats. L'altre dia vaig comprar a un súper xinès que vaig descobrir a Palma un sucre moreno amb gingebre, molt aromàtic, que em va donar una idea per a fer la proposta del mes. Me vaig decidir per preparar un pastís de carabassa amb espícies, que hi peguen molt i donen un aroma molt a tardor. La recepta que he seguit és del bloc Two peas and their pod, un pastís de carabassa amb streusel de canyella que és bo de fer i queda fantàstic per a prendre amb un cafetet, l'streusel (una mescla de mantega, sucre i farina típic de la rebosteria alemanya) fa que sigui humit i molt aromàtic. Per sobre es decora amb un poc de glasejat de canyella que li dóna el puntet golós. Aquí en teniu la recepta.

Ingredients

Streusel
2/3 tassa de farina
1/2 tassa de sucre moren (amb gingebre)
1 cdt de canyella
1/4 cdt de sal
6 Cd de mantega

Massa
1 i 1/2 tassa de farina
2 cdt de llevat químic
1/2 cdt de bicarbonat
2 cdt de canyella
1/2 cdt de gingebre en pols
1/4 cdt de nou moscada ratllada
1 polsí de prebe negre
1/2 cdt sal
1/2 tassa de mantega
2 ous
1 tassa de sucre moreno (amb gingebre)
1 cdt essència de vainilla
1 tassa de puré de carabassa
1 iogurt grec

Glasejat
1/2 tassa de sucre glacé
1/4 cdt canyella en pols
2-3 cdt de llet
1 cdt essència de vainilla



































1. Encenem el forn a 170º. Preparam un motlle (jo he emprat un desmotllable) i l'engreixam.

2. Primer feiem l'streusel. Mesclam el sucre amb la canyella, sal, farina i mantega. Mesclam amb dos ganivets fins que es crea una pasta coma a miques grans. Reservam.

3. Per a la massa, en un bol mesclam la farina amb les espícies, sal, bicarbonat i llevat, reservam. Batem amb la KA o barnilles la mantega amb el sucre durant uns minuts. Agregam els ous, d'un en un, fins que s'integrin. Ara afegim l'essència de vainilla, el iogurt i el puré de carabassa, mesclam de nou. Finalment agregam poc a poc la mescla de la farina fins que quedi una massa espessa.

4. Disposam dins el motlle que teniem preparat una capa de massa, la meitat de l'streusel, una altra capa de massa (la restant) i l'altra meitat d'streusel per sobre. Enfornam (calor de baix) durant uns 30 minuts, i uns 15 més amb calor de dalt i baix, fins que és cuit (ho comprovam amb un escuradents). Traiem del forn i deixam refredar, desmotllam.

5. Per a fer el glasejat simplement hem de mesclar els ingredients fins que quedi una pasta ni massa líquida ni massa espessa (podem afegir llet o sucre fins aconseguir la textura idònia). Decoram el pastís quan és fred amb el glasejat.



8 comentaris:

  1. Nyam, quin tros de pa de pessic! la carbassa especiada és una meravella, oi? a mi m'ha enganxat el gust completament!

    Bon profit i bona setmana ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el sabor és fantàstic i hi pega molt ara amb el temps que fa!

      Elimina
  2. Achei este bolo maravilhoso, o interior esta delicioso.
    boa semana
    bjs

    ResponElimina
  3. La carabassa marida molt bé amb la canyella, i ben segur que amb el gingebre!!
    petonets

    ResponElimina
  4. Sí que ho sembla, humidet. I fa una mengera. Ara mateix me'n menjaria un tall, amb una tassa de cafè amb llet. Mmmm...

    ResponElimina
  5. Aaaaai, que és hora de berenar i jo entrant a mirar receptes del 15 tan i tan bones com aquesta! M'encanta el toc de l'streusel!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina