dissabte, 23 de juny del 2012

Sorbet de pinya amb un toc d'herbasana

































Ja és aquí l'estiu de ple i per celebrar-ho toca fer gelats i sorbets! què bons i quantes varietats hi ha a la xarxa, quan en vull fer un ja no sé per quin decidir-me. Aquesta publicació m'ha servit per estrenar  l'accessori de gelats de la KA, quina passada! en uns minuts ja tenia un sorbet amb una textura fantàstica, per als que teniu la KA i us agraden els gelats, vos ho recomano 100%! Això sí, s'ha de deixar lloc al congelador per al bol de fer gelats, que ha d'estar congelat per poder fer-ne, jo n'hi he fet ben de gust! Per començar a collir-li el "truquillo" vaig decidir-me per un sorbet senzillet, que venia en el mateix llibre d'instruccions, un sorbet de pinya, que he aromatitzat amb un poc d'herbasana, li dóna un toc encara més refrescant.

Ingredients

1 llauna petita de pinya en el seu suc
150 ml almívar
Un brotet d'herbasana
Suc de mijta llima

Primer hem de fer l'almívar. Només necessitam aigua i sucre. Posam en quantitats iguals (200 gr de sucre i 200 ml d'aigua) en una cassola a foc mitjà-alt, remenant fins que el sucre és ben disolt, uns 10 minuts. Reservam a la gelera la quantitat que necessitam per fer el sorbet. Ara hem de tallar la pinya en bocinets petits, i juntament amb el suc que ve a la llauna i el suc de llima, li passam el túrmix i feiem un puré. L'estorjam a la gelera. 

Amb KA: Quan l'almívar i el puré de pinya són ben freds, els mesclam i els posam a la geladera de la KA (bol prèviament gelat), en posició 1 durant 10 minuts aproximadament, passat aquest temps hi posam els bocinets de fulles d'herbasana i ho deixam uns minuts més fins que tengui la consistència desitjada. Llest per servir! Si el volem prendre més tard, només cal estorjar el sorbet dins un tupper al congelador i treure uns minuts abans.

Sense KA: Quan l'almívar i el puré de pinya són ben freds, els mesclam i ho posam dins un tupper al congelador durant uns 40 minuts, traiem i mesclam de nou. Hem de repetir aquesta passa unes vegades més. Afegim les fulles d'herbasana i ho deixam unes hores al congelador, sempre traient-lo un poc abans de consumir.

1 comentari: