dimarts, 5 de juny del 2012

Confitura especiada de Carabassa

































Avui public una recepta que tenia pendent i que m'ha agradat molt. Les confitures m'encanten i sempre que veig una nova recepta la vull provar de fer, aquesta és de carabassa amb espícies i la vaig descobrir al bloc Els Fogons de la Bordeta. És una confitura bastant especial, no excessivament dolça, amb gustet a carabassa i toc de gingebre i comí. La trobo fantàstica per prendre amb formatge.

Ingredients

1 Kg de carabassa
400 gr sucre
1 branca de canyella
1 cdt comí en pols
2 cdt gingebre en pols

Com totes les confitures és molt fàcil de fer. Pelam i tallam la carabassa a daus. La posam a una olla amb el sucre i les espícies i posam a foc lent durant una hora aproximadament. Si veiem que és massa espessa podem afegir un raig d'aigua. Quan la carabassa ja és feta i té textura de confitura, retiram la branca de canyella i passam el túrmix per fer-la més fina, deixant algun bocí més gran. Llesta, ara només queda empotar-la. Si volem estorjar-la al rebost vos recoman bollir els pots de confitura uns 20 minuts al bany maria per assegurar la seva conservació.



4 comentaris:

  1. A casa ens va agradar molt, tot i que realment és una melmelada amb un gust i una textura força diferent!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és molt especial i una bona manera d'aprofitar les carabasses! Petons!

      Elimina
  2. Descubrí la calabaza en la cocina hace nada, solo la uso en platos salados, pero me ha apetecido mucho esta mermelada! ideal para acompañar carnes de pato ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, es muy especial. Si la pruebas seguro que te gusta ;)

      Elimina