dimecres, 8 de febrer de 2012

Limoncello

































El Limoncello el vaig descobrir fa dos anys quan vaig anar a Roma, i me va encantar! La dolçor i l'aroma de llimona d'aquest licor el fa ideal per a prendre després d'un sopar a l'estiu. En veure la recepta a Els Fogons de la Bordeta, vaig decidir fer el meu propi limoncello casolà, ja que les llimones sempre són presents a casa. La recepta és bastant senzilla, només cal esperar el temps adequat i tendrem el nostre propi limoncello per a gaudir-ne a casa o per regalar.

 































 Ingredients

* 1 ampolla d'aguardiente de orujo
* 5 llimones
* 700 gr sucre
* 800 ml aigua mineral

*Amb aquestes quantitats surten unes 2 ampolles grans de limoncello o 3 de petites.

La primera passa és netejar les llimones i treure'ls la pell, aquí hem d'anar alerta i només tallar la part groga de la pell, evitant el blanc, així que pot resultar un poc complicat. Quan tenim la pell de les 5 llimones tallada, la mesclam amb l'orujo a un recipient tancat (jo ho vaig fer a un pot gran) i ho deixam així durant una setmana. Veurem que poc a poc va collint color groc.

Passada la setmana feiem un almívar amb el sucre i l'aigua, símplement ho posam junt a coure sense remenar i que bulli 5 minuts. Retiram del foc, deixam que sigui teb i ho mesclam amb l'orujo i llimona de la setmana anterior, aquí necessitarem un recipient més gran. El tapam i deixam de nou durant una setmana.

La setmana següent, dues setmanes després d'haver començat, colam el limoncello per eliminar les impureses i les pells amb un colador de tela o una gasa, el posam dins ampolles de vidre, les tapam i ja tenim el nostre limoncello llest. Va bé sempre tenir-ne una ampolla dins la gelera, fresc és boníssim.





2 comentaris:

  1. yo tambien lo había visto y con lo que me gusta en cuanto temine el que tengo lo hago caserito, que linda tu etiqueta! Besos

    ResponElimina
  2. Ooooooooeeeee!! Què bo, eh? Nosaltres n'estem gaudint molt, dóna molta satisfacció fer-lo a casa! :D
    Molt xula l'etiqueta! ;)

    PEtons
    Sandra

    ResponElimina