diumenge, 4 de desembre del 2011

Sweet Potato & Cinnamon Glazed Muffins

































Uns muffins de nou, i és que són tan bons i irresistibles! Avui he seguit una recepta que me va fascinar, els muffins de canyella i moniato de My Lovely Food. Com ja vam veure a la Recepta del 15, els moniatos tenen múltiples aplicacions a la rebosteria, ja ho vaig comprovar amb el Sweet Potato Bundt Cake. Avui he fet aquests muffins que són deliciosos, i més ara que ens acostam a Nadal, ja que els seus ingredients i aromes, canyella i moniato, ens recorden aquestes festes. La seva textura és mullada i esponjosa i són molt sabrosos. El glasejat de canyella els dóna un toc encara més llépol.

Ingredients (24 unitats)

Muffins de moniato i canyella
* 180 gr farina integral bizcochona(*)
* 100gr farina
* 440 gr moniato
* 125 ml oli de gira-sol
* 100 ml llet
* 2 ous
* 150 gr sucre
* 1 cdt canyella
* 1/2 cdt nou moscada
* 1/2 cdt sal
* 80 gr nous
* 1 cdt essència de vainilla

(*) Si no tenim farina bizcochona podem emprar farina normal (integral o no) i afegir 2 cdt de llevat químic.

Glasejat de canyella
* 2 Cd aigua
* 1 cdt canyella
* 100 gr sucre glacé


Per a fer els muffins hem de fer primer els moniatos. Els pelam i tallam a bocins i posam a bollir en una cassola amb aigua. Quan sónc cuits els aixafam i feiem puré i reservam. Encalentim el forn a 200º. En un bol mesclam les farines (el llevat en cas d'afegir-ne), la sal, canyella i nou moscada, ho reservam. Batem els ous amb el sucre, afegim l'oli i la llet i batem enèrgicament durant un minut. A continuació hi agregam el puré de moniato i l'essència de vainilla i mesclam bé. Finalment anam afegint la farina poc a poc fins que estigui tota integrada. Ara hem d'afegir les nous (les podem tallar per la meitat amb un ginavet) i simplement hem de mesclar amb una espàtula perquè es reparteixin. Disposam la massa dins motlles de paper dins el motlle de muffins. Enfornam a 200º durant uns 20 minuts (primer calor de baix fins que són pujats, després un poc de dalt). Els deixam refredar.

Feiem el glasejat mesclant els ingredients (aigua, sucre glacé i canyella) i remenant molt bé fins que el sucre es disolgui i la consistència sigui tipus mel, si la volem més espessa afegim un poc més de sucre. Quan els muffins són freds els regam amb una cullerada de glasejat de canyella fent forma de ziga-zaga. Deixam aixugar el glasejat i llests!

També en podeu fer la versió cake:




4 comentaris:

  1. Boniiiiiisima pinta!! m'apunto la recepta per fer-la en el pont!!
    he estat mirant entrades anteriors y estan genial! m'aniré passant més cops :)

    ResponElimina
  2. Jo també vaig apuntar la recepta d'aquests muffins. A veure si després de veure els teus els faig! Tenen una pinta fantàstica!!

    ResponElimina