diumenge, 25 de desembre del 2011

Bombons de figues


Avui vos duc una recepta que fa molt de temps que tenia pendent: els bombons de figues. I quina millor ocasió per posar-los en pràctica que les festes nadalenques. A mi m'ha tocat preparar alguns dolços per a la nit de Nadal, així que a més de les gingerbread cookies, el torró d'ametlles i llet d'ametlla, he decidit fer també aquests bombons. Són molt facilets de fer, només hem de ser un poc previsors en la temporada de figues i estorjar-ne de congelades. Són uns bombons boníssims i originals, la mescla de la xocolata amb la figa fresca és genial. La recepta que he seguit és del bloc Ana en la Cocina.

Ingredients

* 100 gr xocolata negra
* 150 gr xocolata amb llet
* Polpa de figues fresques (congelada)
* Non-pareils daurats i platejats

En temporada de figues hem d'estorjar la polpa congelada. Per això el més fàcil és buidar la polpa amb una cullereta i posar-la a una cubitera o motlle de bombons. L'embolicam amb paper film i una bossa i la guardam al congelador durant dies, setmanes o mesos. Quan volem fer els bombons hem de treure els glaçons de polpa de figues i desmotallar-los. Mentre fonem les xocolates al microones. Anam banyant els glaçons en la xocolata, cobrint-los bé i els deixam sobre un paper vegetal. Els decoram amb non-pareils daurats i platejats i els deixam endurir a temperatura ambient. Els hem de fer amb un poc de temps, ja que poc a poc s'ha de fondre el farcit de figa. 
Bon profit i Bones Festes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada