dissabte, 15 d’octubre del 2011

Marble Bundt Cake

































Realment crec que m'he fet un poc "freak" dels Bundt Cakes! Però com a casa tenen tanta sortida, i agraden, doncs millor que millor, així puc fer-ne un o dos cada setmana i experimentar amb noves receptes. Me feia ganes provar de fer un marble cake, que havia vist moltes vegades però encara no havia posat en pràtica. He seguit les instruccions del bloc Kanela y Limón que a més inclou imatges de cada passa. El marble bundt cake el típic pastís que incorpora dues masses, vainilla i xocolata, mesclades, donant-li un bonic aspecte a l'interior, a més de ser boníssim per la combinació d'aquests dos aromes, els més universals de la rebosteria. Per a la decoració exterior he emprat un doble glacejat, de xocolata i vainilla, que combina també amb la doble massa del pastís. És un bundt molt esponjos i suau, ideal per a prendre amb el cafè. I és una recepta molt fàcil i amb ingredients que solem tenir a casa.

Ingredients

Massa Marble Cake
* 5ous
* 300 gr mantega
* 275 gr sucre
* 1 sobre de sucre vainillat
* 1 sobre de llevat químic
* 375 gr farina
* 4 Cd llet
* 20 gr cacau

Glacejat de xocolata
* 100 grs xocolata negra
* 40 grs nata líquida 35% MG
* 3 Cd Sucre glacé
* 1 Cd formatge en crema

Glacejat de vainilla
* 1 blanc d'ou
* 200 gr sucre glacé
* 1 cdt essència de vainilla incolora

































Encalentim el forna  180º. Per a fer la massa hem de batre amb les varetes elèctriques la mantega (temperatura ambient) durant uns 2 minuts. Després hi afegim el sucre vainillat i el sucre normal i seguim batent fins que blanqueja. Anam incorporant les ous, un a un, integrant la massa cada vegada. Posteriorment hi afegim la farina (amb el llevat incorporat) alternant-ho amb 2 cullerades de llet i en diverses vegades fins que la massa ja és ben incorporada i cremosa. Disposam 2/3 d'aquesta massa dins un motlle de bundt cake engreixinat. Mesclam el cacau amb les altres 2 cullerades de llet i l'incorporam a la resta de la massa, mesclant bé fins que és homogènia. Disposam aquesta massa de xocolata sobre el motlle i amb una forqueta mesclam les dues masses amb moviments circulars. Enfornam a 180º (de baix) durant usn 30 minuts i quan és pujat el deixam coure 10 minuts més de dalt i baix. Deixam refredar.

Per a fer el glacejat de xocolata: hem de fondre la xocolata negra i mesclar-la amb la nata calenta. Hi afegim el sucre i el formatge i ho integram bé fins que queda una massa un poc líquida. Si ens queda massa espessa podem posar un poc més de nata, i si queda massa líquida afegim sucre glacé.

Per al glacejat de vainilla hem de mesclar el blanc d'ou (prèviament batut) amb el sucre glacé amb les varetes fins que es crea un glacejat líquid però mig consistent. Agregam l'aroma de vainilla i mesclam de nou.

Per a decorar el bundt, quan és fred hem d'anar disposant el glacejat de xocolata amb una cullera fent forma de ziga-zaga i el deixam reposar un poc. Posteriorment a sobre hi disposam el glacejat de vainilla de la mateixa manera. Llest!

5 comentaris:

  1. Sí que li has agafat afició al bundt, però no m'estranya. El marble cake és molt estètic i crec que ha de ser molt bo. Les fotos parlen per si soles. Mmm! Amb molt de gust me'n menjaria un bon tros.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Ha d'estar deliciós!! portava dies pensant en fer un bundt de marbre però de ben segur que això no es pot superar!! :)

    ResponElimina
  3. T'estàs convertint en un professional dels bundt cakes i cupcakes!! Aquest ha de ser molt bo!
    Petons!

    ResponElimina
  4. noia, quina passada de bundt, té una pinta!!! i jo em pregunto: com us ho feu per no engreixar-vos, amb aquestes meravelles que surten del forn...?? :D
    una abraçada,

    ResponElimina
  5. Gràcies nines!

    Bibiana, prova de fer-lo, segur que te surt deliciós!

    Mandarina, m'he de contenir per no menjar-me el pastís jo sola jajaja només el provo petits bocinets que sino...

    ResponElimina