dilluns, 25 d’abril de 2011

Especial Pasqua III: Robiols
















I finalment ve sa recepta dels robiols, un dels dolços que més m'agraden. Tenia ganes de fer-los per provar com anaven amb ses confitures que havia anat fent es darrer any. Sa de codony és sa més idònia ja que és més consistent, en canvi ses de maduixa i pruna com són més líquides poden vessar. Una confitura que m'ha agradat bastant és sa de carabassí, que se pareix molt a sa típica de cabell d'àngel, això sí, ha de ser bastant espessa. Sa recepta de sa massa de robiols és de sa meva predina Esperança.

Ingredients

* 3/4 farina
* 200 gr saïm
* 200 gr sucre
* 2 vermells d'ou
* Ratlladura d'una llimona
* Suc d'una taronja
* Un poc de canyella
* 200 ml d'anís
* Confitura de cabell d'àngel, codonayt, crema, etc.

Mesclam els ingredients per a fer la massa. Amassam bé fins que tengui consistència però no tanta com les panades, aquesta és un poc més blana. Anam collint bolles de pasta i l'aplanam amb el rodell, li posam a dintre una o dues cullerades de confitura (codony, cabell d'àngel, etc.) i els tapam i segellam les voreres. Amb un motlle de robiols els tallam i finalment els podem fer unes marques amb una forqueta, agulla, etc. per a diferenciar el farciment. Posam a la safata del forn a 170º durant uns 20 minuts, fins que són daurats. Traiem i deixam refredar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada