dijous, 21 d’abril de 2011

Especial Pasqua I: Crespells















Per inaugurar les receptes de Pasqua què millor que uns bons crespells! Quan vaig veure els que va fer Bon Tiberi me'n van entrar ganes. Els crespells són un dolç típic de l'època de Pasqua, i són molt fàcils de fer, a més és genial l'aroma que omple la cuina quan els estem fent... mmmm quins records d'infantesa!

Ingredients
* 1 kg de farina de força
* Ratlladura de pell de llimona
* 2 vermells d'ou
* 2 tasses petites d'oli de gira-sol
* 300 gr de saïm de porc
* 300 gr de sucre
* 1 tassa i mitja d'anís
* 1 tassa de suc de taronja

Mesclam la farina, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegim els ingredients líquids: vermells d'ou, anís, oli, saïm i suc de taronja. Amassam bé durant una estona fins que la massa és homogènia i compacta. Si cal afegim un poc més de farina. Estiram la massa amb el rodell i anam tallant crespells amb els talla-pastes dessitjats (estrella, cor) i els posam sobre un full de paper vegetal en la safata del forn. Enfornam a 170º durant uns 20 minuts fins que cullen un poc de color. Traiem i deixam refredar.

Se poden decorar amb un poc de xocolata de cobertura, són boníssims. 


2 comentaris:

  1. Ja veig que et varen quedar bé...i segur que ben bons. A mi el puntet que li dona l'anís i la taronja m'agrada molt.
    Petons!

    ResponElimina
  2. Els crespells surten boníssims! la teva recepta me va encantar ;)

    ResponElimina