divendres, 11 de març del 2011

Greixonera de sípia amb carxofa













Per al mes de març el calendari de Sa Nostra proposa fer una greixonera de sípia amb carxofes i ma mare ja s'ha posat al dia i l'ha feta. És una recepta genial, perquè combina el sabor rotund de la sípia amb les carxofes, i amb la salseta de vi i ametlla li dona un toc fantàstic. Es pot servir amb un poc d'arròs integral.

Ingredients
1 ¼ kg de carxofes tendres
750 g de sípia neta
2 cebes grosses
Sal i pebre bo
½ tassó de vi blanc
Aigua o brou de peix
Llimona
½ copeta d’anís sec
1 cullerada sopera d’ametla picada

Per preparar les carxofes, llevau-ne les fulles exteriors i la punta, i tallau-les en vuit trossos si són molt grosses o, si no, en quatre. A mesura que les talleu, posau-les en un bol amb aigua i suc de llimona perquè no s’ennegreixin. Picau la ceba molt fina, millor si ho feis amb un robot de cuina.
Tallau la sípia a trossos d’uns 3-4 centímetres, posau-la a fregir a foc fort en una cassola amb un raig d’oli i remenau-la. Quan hagi amollat prou aigua, afegiu-hi la ceba picada i un poc de sal, remenau-ho un parell de vegades i abaixau el foc.
Quan la ceba estigui ben ofegada però no hagi agafat color, ficau-hi el vi blanc i deixau-ho coure uns 15-20 minuts perquè la sípia s’ablaneixi.
Afegiu-hi les carxofes, un poc més d’aigua o brou de peix i l’anís sec. Deixau-ho coure tapat a foc mitjà uns 15 minuts fins que les carxofes estiguin al punt.
Afegiu-hi l’ametla picada per damunt, deixau que bulli un poc més destapat i serviu-ho molt calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada