diumenge, 28 de novembre del 2010

Quiche de pastanaga morada i botifarró

Avui publico un invent, que crec que ha estat exitós! Ma mare va comprar unes pastanagues morades i jo tot d'una vaig pensar en alguna cosa que es pogués fer amb elles, finalment vaig optar per un quiche, que m'agraden molt. La idea va ser materialitzada i el quiche és bastant bo, amb el color morat de les pastanagues i el botifarró que li dóna un sabor especial.

Ingredients
  • 4-5 pastanagues morades
  • Fonoll
  • Oli d'oliva
  • Panses
  • Pinyons
  • 1 botifarró
  • 3 cebes tendres
  • Massa quebrada
  • 200 ml nata líquida per cuinar
  • 4 ous
  • nou moscada
  • prebe bo
  • sal
  • formatge en pols
Primer feim les pastanagues: les pelam, tallam a tallades fines i les sofregim en una greixonera amb oli, també hi posam les cebes tendres tallades, el fonoll picat, el botifarró a tallades, les panses i els pinyons. Ho salpimentam i ho deixam una estona al foc fins que les pastanagues són fetes.

Preparam la massa quebrada seguint les instruccions. En un bol posam la nata, els 4 ous, un poc de formatge en pols i ho mesclam bé, ho especiam amb la nou moscada, sal i prebe bo. Hi posam a dins les pastanagues i mesclam de nou. Ficam aquesta mescla dins la base que hem fet i ho posam al forn durant una mitja horeta o fins que vegem que sigui cuit.

També es pot fer la versió vegetariana sense botifarró.

Caramelized orange & bitter almond muffins

Aprovechando la receta del pastel invertido, pensé en readaptarla para hacer unos muffins con el mismo aroma de naranja y almendra amarga. Son ideales para esta época invernal-navideña!

Ingredientes (11-12 muffins)

Para la naranja caramelizada:
  • 1 naranja
  • 2 cucharadas de zumo de naranja
  • 1 Cd margarina
  • 50 gr azúcar moreno
  • 50 gr azúcar blanco
Para la masa:
  • 70 gr harina
  • 80 gr margarina
  • 2 huevos
  • 100 gr almendra rallada
  • 2 gotas de esencia de almendra amarga
  • 2 cdt de levadura en polvo
  • 3 rodajas de naranja
Primero debemos preparar las naranjas caramelizadas, para ello calentamos la margarina y azúcares en un cazo. Cortamos la naranja en rodajas finas y éstas a cuartos, y lo incorporamos al caramelo. También añadimos el zumo de naranja, lo dejamos hervir durante un buen rato, hasta que veamos que la fruta se va caramelizando.

En un bol mezclamos la margarina derretida con la mezcla anterior, añadimos los dos huevos y batimos. A continuación añadimos la almendra rallada, la esencia de almendra amarga y mezclamos bien. Finalmente incorporamos la harina y la levadura en polvo e integramos. Disponemos la masa en los moldes de muffins (3/4 partes) y coronamos con un trozito de naranja, lo metemos en el horno durante unos 20-25 minutos.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Arròs brut















En s'hivern fa ganes menjar un bon plat d'arròs brut i enguany m'he decidit a fer-ne per primera vegada, sa veritat és que no es gaire complicat, quasi es fa tot sol!

Ingredients
- 1 domàtiga
- 1 ceba
- 1 all
- Costella de porc
- Conill
- Botifarró
- Esclatasangs
- Xampinyons
- Pèssols
- Nyora
- Prebe de cirereta (opcional)
- 4 espícies mallorquines (*o canyella i prebe bo)
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- Safrà
- Arròs (1 grapada per persona)

Feim el sofrit amb la ceba i la domàtiga ben picats, juntament amb l'oli i l'all, dins una greixonera de fang gran. Afegim la carn a trossos (conill, costella de porc, baldana, etc.), salpimentam i ho deixam sofregir una estona. Després hi afegim l'aigua, quasi fins dalt i ho posam a foc alt perquè bulli durant una mitja hora. Passat aquest temps afegim els pèssols, xampinyols a làmines, esclatasang a daus, botiffarró a tallades, la nyora a trossos i el safrà. Si ho volem picant afegim un poc de prebe de cirereta i a continuació salpimentam i afegim una cullerada o dues de 4 espícies per arròs brut (o canyella i prebe bo). Ho deixam bollir al manco mitja hora més, que la carn i les verdures es facin bé. Hi tiram l'arròs (una grapada per persona, ja que ha de quedar caldós) i quan és cuit a la taula!

dijous, 25 de novembre del 2010

CWK NOVIEMBRE: PASTEL INVERTIDO DE NARANJA Y ALMENDRA AMARGA


Aquí os presento un delicioso pastel invertido para la propuesta del CWK de Noviembre. Ideal para tomar con un té dulce en las tardes de invierno, con su embriagador aroma a naranja y almendra amarga.

Ingredientes

Topping
- 60 gr mantequilla
- 80 gr azúcar moreno
- 80 gr azúcar blanco
- 3 cucharadas de agua
- 1 gota de esencia de almendra amarga
- Rodajas de naranja

Bizcocho
- 2 huevos
- 100 gr azúcar glass
- 2 gotas de esencia de almendra amarga
- zumo de 1 naranja
- ralladura de piel de naranja
- 80 gr almendra rallada
- 80 gr harina
- 100 gr mantequilla
- 2 cucharaditas de levadura en polvo


Primero preparamos el topping, poniendo en un cazo los azúcares y la mantequilla hasta que quede una masa homogénea, añadimos el agua y dejamos caramelizar, añadimos la gota de esencia de almendra amarga. Lo vertemos en el molde, préviamente engrasado y añadimos las rodajas de naranja, reservamos.
Para el bizcocho, mezclamos la mantequilla fundida con el azúcar batiendo bien, agregamos los huevos y seguimos batiendo. A continuación añadimos el zumo de naranja, la ralladura, la almendra rallada y esencia de almendra, mezclamos bien. Finalmente añadimos la harina y la levadura, lo integramos. Ponemos la masa en el molde y metemos en el horno a 180º durante unos 50 minutos. Dejamos enfriar y desmoldamos, voilà!

diumenge, 21 de novembre del 2010

Concurso Bundt Cake Whole Kitchen After Eight Bundt Cake





















Esta receta forma parte del concurso bundt cake organizado por Whole Kitchen.

Este After Eight Bundt Cake combina el aroma dulce del chocolate con el toque refrescante de la menta, para rememorar aquellos deliciosos bombones After Eight.

Ingredientes

Bizcocho
- 200gr chocolate
- 100ml leche
- 200ml aceite a la menta
- 200gr azúcar
- 4 huevos
- 200gr harina
- 2 cucharaditas de levadura
Topping
- 200 gr azúcar glass
- 50 gr mantequilla
- 100 ml leche
- Gotas de chocolate
- Hojas de menta fresca
- Colorante alimenticio verde

Primero derretimos en el microondas la leche junto con el chocolate y lo reservamos. En un cuenco montamos los huevos junto con el azúcar hasta aumente el volument y seguidamente añadimos el aceite a la menta y mezclamos, a continuación, incorporamos el chocolate y volvemos a mezclar. Añadimos la harina junto con la levadura, previamente tamizadas. Cuando este todo mezclado echamos la mezcla en un molde Bundt previamente engrasado e introducimos en el horno precalentado a 180º durante 30-40 minutos. Dejamos que enfríe en el molde y desmoldamos. Preparamos el topping mezclando la mantequilla derretida, el azúcar glass y la leche, batimos bien hasta obtener una masa homogénea y coloreamos de verde. Cuando el bizcocho está frío lo rociámos con el glaseado y decoramos con gotas de chocolate y hojas de menta fresca.



dissabte, 20 de novembre del 2010

Frit de verdures



Avui publico una recepta que fa ma mare i està boníssima, a més és apta pels vegetarians. El frit de verdures té el sabor únic que aporta el fonoll al frit mallorquí i podem emprar les verdures que més ens agradin per fer-ho, depenent del que tenguem i la temporada.

Ingredients
  • Patates
  • Albergínia
  • Xampinyons
  • Pèssols
  • Prebes
  • Carxofes
  • Colflori
  • Sal
  • Prebe bo
  • Fonoll
  • Oli d'oliva
  • Prebe de cirereta (opcional)
Hem de tallar ben petites totes les verdures (excepte els pèssols), per separat i les sofregim amb oli d'oliva també per separat. Un cop que totes estan ben sofregides i reservades, les juntam a una paella gran, amb sal, prebe bo, un raig d'oli d'oliva,el fonoll picat fi i el prebe de cirereta si volem un toc picant. Ho deixam sofregir uns instants i au, llest per a servir!

dimecres, 17 de novembre del 2010

Codonyat
















En aquest temps de codonys qué millor que fer i degustar un bon codonyat (membrillo), sabrós i dolç, amb unes torrades, iogurt o com més ens agradi. L'altre dia en vaig fer per primera vegada i la veritat és que va ser més fàcil del que em pensava, va sortir bastant bo!

Ingredients

- 1 Kg de codonys
- 800 gr de sucre
- Suc de 2 llimones
- Canyella en pols

Pelam els codonys i els tallam a trossos, els dipositam dins una olla. Hi afegim el sucre, el suc de dues llimones i canyella en pols, ho remenam bé. Ho deixam unes hores perquè la fruita tregui el suc. Quan veim que ja hi ha suc, ho posam al foc i ho bollim durant una hora o un poc més, remenant sovint, fins que veiem que la consistència ja és la dessitjada. Passam el túrmix per fer-ho més fi i ho deixam refredar un poc, veurem que es va espessint. Abans que sigui del tot fred ho dipositam dins pots o tuppers i ho emmagatzemam a la gelera, o bé bullim els pots per a poder-ho conservar més temps.

També genial per combinar amb una taula de formatges!

dimarts, 16 de novembre del 2010

El temps dels tarongers....

I ara que comença el fred també comencen les primeres taronges, els tarongers ja estan carregats i prest podrem gaudir d'aquesta fruita d'hivern que tantes receptes ens suscita. Tenc pendent la confitura de taronja que esper poder fer d'aquí poquet!

Vos deixo també un poema de Carner...

Aglae, sota un bell taronger deturada,
al lluny sent les germanes com ocellada al vent.
I ja no va a l'encalç per l'herba i la rosada,
I té la cara pàl·lida d'un gran defalliment.
Ella dansava i reia tot just casada amb Drias,                
altiva entre la fressa, joiosa de la llum.
I ja de l'hort s'amaga per les desertes vies
I encara es fa més blanca, perduda entre el perfum.
I arriba a les taronges, i en cull i se n'emporta;
la set, de sols mirar-les, li feia els ulls brillants.           
Mossega un fruit i acluca els ulls com una morta
i del cabell afluixen el pes les dues mans.
I Aglae, ja refeta, es bressa en l'esperança;
amb un sospir molt tendre solleva el pit caigut;
ella pogués besar l'infant que ja s'atansa,                     
batec tan avinent i tan inconegut.
I veu la piadosa taronja que fou bella,
i jeu abandonada del rec vora l'espill.
De la muller la sort li transpareix en ella:fer-se espremuda i lassa per la frescor del fill.    


diumenge, 14 de novembre del 2010

Coca de verdura


Ja feia temps que no publicava res i és que no tenc temps ni per cuinar! Avui hem fet una coca de verdura i sa veritat és que m'agrada bastant. No és gaire difícil de fer i ve be per picar o berenar.

Ingredients

- Massa de coca de verdura
- 1 manat de bledes
- 1 manat de julivert
- 1 manat de cebes tendres
- 3 alls
- Oli d'oliva
- Prebe bo
- Prebe vermell
- Sal
- 1 domàtiga

Feim la massa seguint les instruccions. Mentre tova tallam totes les verdures ben petites, les posam a un bol i les trempam amb l'oli, els prebes i la sal. Quan la massa ja ha tovat, la aplanam amb el rodell i la posam ben fina dins un motlle baix i ample (tipus pizza) prèviament engreixat amb oli d'oliva. Per a sobre hi disposam la verdura en abundància i unes tallades de domàtica, la posam al forn, prèviament encalentit, durant una mitja horeta, fins que veiem que és cuita.

dissabte, 6 de novembre del 2010

El capuccino de los tés






















Hay un té, o más bien infusión, que se puede considerar el capuccino de los tés, aunque realmente está más bueno que los capuccinos! Se trata del Yogi tea, que es una mezcla de especies de la India: clavo, cardamomo, canela, pimienta, jenjibre, etc.

El yogi tea tiene beneficiosas propiedades como estimulante y revitalizante, idóneo para personas que no pueden tomar café ni té puesto que no contiene teina ni cafeina, regula el sistema nervioso y tonifica nuestro higado.

El sabor de esta infusión es bastante particular por su combinación, el aroma de canela se funde con el gusto picante que nos ofrece el jengibre y la pimienta. La mejor manera de tomar un buen Yogui tea es con leche, siendo así el sabor especiado más suave y cremoso. Aquí os dejo la receta:

Ingredientes

- 1 cucharadita de Yogui tea
- 1 vaso de agua
- 1 vaso de leche
- Azúcar o endulzante
- Canela en polvo

Ponemos a hervir el Yogui tea con el agua, durante unos 15 minutos, hasta que el agua haya adquirido un tono oscuro. Calentamos la leche, mejor con un poco de espuma de leche, si tenemos un vaporizador de leche o similar (como el aerocino de Nespresso). Mezclamos en una tetera el té yogui hervido y la leche caliente, endulzamos y espolvoreamos con un poco de canela, voilà!

Si preferis el té, podéis probar el té negro pakistaní con leche, también exquisito!

divendres, 5 de novembre del 2010

Champiñones rellenos

Hoy publico una receta muy facil y rica que ya he hecho un par de veces. Los champiñones rellenos sirven de guarnición o para picar y están deliciosos!


Ingredientes
- Champiñones grandes
- Queso philadelphia
- Perejil, hinojo
- 1 ajo
- 1 cebolleta
- Aceite de oliva
- Sésamo

Lavamos los champiñones y les extraemos el tallo. Picamos los tallos, el perejil, el hinojo y la cebolleta y lo ponemos a freír en una sartén. Cuando esté hecho, lo mezclamos con un par de cucharadas de queso philadelphia, sal y aceite de oliva. Mezclamo bien y rellenamos los champiñones con la mezcla y espolvoreamos con sésamo. Los metemos en una fuente al horno durante unos 10 minutos, hasta que estén hechos.

dimecres, 3 de novembre del 2010

La meva cerimonia del te





















El te és una de les meves begudes preferides, el bec a totes hores, fred o calent, i no em canso mai! Segons diuen el te té propietats estimulants, serà per això que sempre en bec!

Adoro els tes a granel que venen a les tendes especialitzades, on l'aroma de fruites, flors i espícies envaiexen els sentits. Sempre que passo per una d'aquestes petites tendes no puc resistir la tentació d'entrar i començar a cercar aquell te especial que m'espera!

M'agrada verd i també negre, sobre tot aromaitzat amb espícies, fruites i llepolies com el caramel, la mel, el xocolata o el crocanti. Un dels meus favorits és el te negre de canyella i plàntan d'Oassis, exquisit! També sóc forofa del te verd de crocanti de The Tea Shop. Un altre que no es gaire conegut aquí és el te Genmaicha, te verd sencha japonès amb arròs inflat i palometes, té un aroma suau que recorda als horabaixes de cine que és fantàstic. Quan vaig de viatge a una altra ciutat sempre cerc una tenda de tes, la meva preferida és Sans & Sans de Barcelona, on pots trobar tes inimaginables, com el que vaig comprar un pic amb espícies, gerds i dofins de sucre!

I també em tornen loca tots els accessoris relacionats amb el món del te: les teteres, les colecciono de mil colors i materials (les japoneses de ferro fos són genials i també les àrabs), les tasses i els tassonets de vidre decorats del Magreb, una delícia!

Feta aquesta introducció, aniré fent publicacions relacionades amb el món del te.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Shogun

Avui publico una recomanació d'un restaurant al que he anat moltes vegades, i que és un dels meus llocs favorits de menjar japonès.


El Shogun es troba en la zona residencial de Son Armadams, i segurament per la seva proximitat amb la zona de marxa de Gomila, és un dels restaurants al que vaig més sovint, malgrat també cal dir que és dels més antics i millors japonesos de Palma. El restaurant ja du més de 20 anys en marxa i fou un dels pioners en el sector en un moment en que encara no estava tan de moda el menjar oriental. El seu fundador és l'empresari Sr. Sato. L'edifici fou dissenyat per l'arquitecte japonès Ogawa Dofu seguint l'estructura tradicional del castell japonès. El lloc és acollidor, decorat a l'estil japonès oriental, amb tons blancs i negres i conté dues zones separades per pisos per a fumadors i no fumadors. També tenen un servei especial de zones privades per a reservar i fer àpats en grup, on hi ha tatamis per a seure directament al sòl.


Deixant de banda la història, i centrant-nos en el menjar, en la carta podem trobar una variada oferta de plats de cuina japonesa, des d'entrants, ensalades, sushi, tofu, tallarins, carn, peix, etc. Nosaltres solem demanar sempre algun entrant i després un bon sushi mix o nigiri mix, que conté un variat d'aquests tipus de sushi (sashimi, nigiri, maki) i que és un dels més bons que he provat. Com a entrants interessants cal esmentar les ensalades, l'Oriental és boníssima amb peix cruu i una salsa molt especial, la Wafu és únicament de vegetals però amb la salsa que porta és molt gustosa. I també el  Nuta, una mescla de peix envinagrat amb cogombre i alvocat. Com a postres cal destacar els gelats, amb moltes varietats, dels quals destaco els més originals com els de gingebre, sèsam, mongetes vermelles o te verd. 


Shogun
C/ Francisco José Cela 14
Tel. 971735748