diumenge, 26 de desembre del 2010

Especial Nadal 4: Torró d'ametlla













Enguany tenia ganes de fer una recepta de torró, i he optat per dur a terme una que feia sempre sa meva predina i que era boníssima, el torró d'ametlla, també conegut com torró de Jijona. És bastant senzilla i els ingredients els tenim a l'abast. A més és uns dels torrons més típics de Nadal.

Ingredients

- 1 kg ametlla torrada
- 400 gr sucre glass
- Canyella

Pelam les ametlles, escaldant-les en aigua calenta i les deixam eixugar. Les torram al forn, anant alerta que no es cremin. Les deixam refredar i les picam amb la batedora fins que quedi una massa pastosa, ja que les ametlles torrades van mollant l'oli. Mesclam aquesta massa amb el  sucre glass i un poc de canyella, treballant la pasta fins que sigui homogènia. La dipositam ben premuda dins un motlle o safata allargada folrada de paper vegetal, amb el que taparem el torró. Hi posam un pes a sobre (un cartró de llet) i ho deixam reposar. El podem fer amb temps, ja que aguanta més de 15 dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada