dilluns, 1 de novembre del 2010

Shogun

Avui publico una recomanació d'un restaurant al que he anat moltes vegades, i que és un dels meus llocs favorits de menjar japonès.


El Shogun es troba en la zona residencial de Son Armadams, i segurament per la seva proximitat amb la zona de marxa de Gomila, és un dels restaurants al que vaig més sovint, malgrat també cal dir que és dels més antics i millors japonesos de Palma. El restaurant ja du més de 20 anys en marxa i fou un dels pioners en el sector en un moment en que encara no estava tan de moda el menjar oriental. El seu fundador és l'empresari Sr. Sato. L'edifici fou dissenyat per l'arquitecte japonès Ogawa Dofu seguint l'estructura tradicional del castell japonès. El lloc és acollidor, decorat a l'estil japonès oriental, amb tons blancs i negres i conté dues zones separades per pisos per a fumadors i no fumadors. També tenen un servei especial de zones privades per a reservar i fer àpats en grup, on hi ha tatamis per a seure directament al sòl.


Deixant de banda la història, i centrant-nos en el menjar, en la carta podem trobar una variada oferta de plats de cuina japonesa, des d'entrants, ensalades, sushi, tofu, tallarins, carn, peix, etc. Nosaltres solem demanar sempre algun entrant i després un bon sushi mix o nigiri mix, que conté un variat d'aquests tipus de sushi (sashimi, nigiri, maki) i que és un dels més bons que he provat. Com a entrants interessants cal esmentar les ensalades, l'Oriental és boníssima amb peix cruu i una salsa molt especial, la Wafu és únicament de vegetals però amb la salsa que porta és molt gustosa. I també el  Nuta, una mescla de peix envinagrat amb cogombre i alvocat. Com a postres cal destacar els gelats, amb moltes varietats, dels quals destaco els més originals com els de gingebre, sèsam, mongetes vermelles o te verd. 


Shogun
C/ Francisco José Cela 14
Tel. 971735748

3 comentaris:

  1. el mejor de la isla, carillo pero lo disfrutas, y tienen sukiyaki.

    ResponElimina
  2. Definitivamente el mejor de Mallorca con mucha diferencia. No es tan caro si lo comparamos con los tipo sushi-atracos-club. Su filete de atún con cebolla es espectacular.
    Un saludo.

    ResponElimina